Cholesterol

Bez cholesterolu bychom nemohli mít pohlavní styk. Nemohli bychom se rozmnožovat a jako druh bychom vyhynuli. Pohlavní žlázy jsou totiž tvořeny cholesterolem. Mimoto, cholesterol je základním stavebním kamenem buněčných membrán. Bez cholesterolu bychom nemohli řádně strávit jídlo a vstřebat tuky. A o dalších potřebách cholesterolu v lidském těle bych mohl ještě dále a dlouze pokračovat.

Všechny tyto typy cholesterolu se v našem těle přirozeně vyskytují. Problém nastává, když se začneme stravovat způsobem rychlého občerstvení. Začneme jíst průmyslově a chemicky upravované potraviny rychlého občerstvení a smažená jídla. Tím napomáháme oxidování cholesterolu, který začne poškozovat vnitřní stěny cév.

Toto potvrdily i vědecké studie na konci devadesátých let minulého století. Zjistily, že vysoce rafinované hydrogenované oleje přispívají ke vzniku „plátů“ vyšší měrou než například máslo.

Také pozor na nízko-tučné výrobky. Tyto výrobky často obsahují jiné nebezpečné látky např. aspartam. Pěkně o nich píše kniha DOBA JEDOVÁ od Anny Strunecké.  Dále Robert Ford v knize „STALE FOOD VS. FRESH FOOD“ (staré jídlo versus čerstvé, kniha nebyla do češtiny přeložena) píše, že cholesterol je pro naše tělo nebezpečný tehdy, pokud užíváme starý nebo žluklý tuk.

Jak z toho ven? Určitě nám nepomohou léky na snížení cholesterolu. Tyto léky využívají kategorii velmi silných léčiv. Jmenují se STATINY. Statiny působí na jaterní enzymy a mohou způsobovat poškození jater. Statiny mohou také způsobit destrukci svalových buněk. To vede ke zvýšené citlivosti až bolesti svalů.

Dalším nežádoucím účinkem je blokace výroby koenzymu Q10 v našem organizmu. Koenzym Q 10 je součástí mitochondrií buněk, který podporuje tvorbu buněčné energie. Po užití léků obsahujícím STATINY se můžeme cítit unaveni, apatičtí atp.

HLADINU OXIDOVANÉHO CHOLESTEROLU MŮŽEME SNÍŽIT pomocí úpravy stravovacích návyků. To znamená snížit přísun chemicky a průmyslově zpracovaných potravin a smažených jídel. Oxidaci cholesterolu snížíme také pravidelným přísunem antioxidantů, vitamínů a minerálů. Z těchto látek je vhodné doplňovat zejména hořčík a vitamíny A, E, C.

Pokud si chcete udržet vitalitu, nabízím e-book TŘI KOUZELNÁ MÍSTA PRO NAŠE ZDRAVÍ. Prvním místem je právě kuchyně. Klinkni zde https://vitaminovyporadce.cz/tri-mista/

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *